Kelan terapiat 1.1.2023 alkaen

19.9.2022

Kelalta tuli tieto 1.9.2022, että tarjoukseni 1.1.2023 -  31.12.2024 on suljettu pois tarjouskilpailutuksen vastaisena. Näin on käynyt usealle muullekin palveluntuottajalle samasta syystä. Olemme tehneet hankintaoikaisuvaatimuksen Kelalle sekä valituksen markkinaoikeudelle. Toivotaan pikaista päätöstä Kelalta hankintaoikaisuvaatimuksen suhteen, epätietoisuus on meille kaikille epämiellyttävää ja aiheuttaa turhaa huolta. Vuoden 2022 loppuun asti terapiat jatkuvat normaalisti.

Jos Kela hylkää valituksen niin asia etenee markkinaoikeuteen.

Hankintaoikeudenvaatimuksen hylyn tullessa vaihtoehdot ja ohjeet ovat seuraavat:

  1. Asiakas tai hänen läheisensä voi tehdä Omakelassa suorahankintapyynnön nykyiselle  palveluntuottajalle ja nykyiselle terapeutille terapian jatkamisesta perusteluineen. Perusteluksi kelpaa hyvä terapiasuhde, matka ja erityiset olosuhteet ja toive jatkosta samalla palveluntuottajalla ja terapeutilla. Myönteisen päätöksen Kelalta saadessaan asiakas voi  jatkaa terapiaa samalla tutulla terapeutilla samoissa tiloissa kuin vuonna 2022.
  2. Siirtyä vanhan tutun terapeutin mukana toiselle palveluntuottajalle, jolloin terapiatila ja matka vaihtuu.
  3. Vaihtaa kokonaan uudelle palveluntuottajalle ja uudelle terapeutille.

 

Kysy tarvittaessa lisäohjeita palveluntuottajalta tai terapeutiltasi. Autamme mielellämme, et ole yksin.

 

Kirsi Larjama, palveluntuottaja

041-4408013, jätä tarvittaessa viesti niin soitan takaisin

kklarjama@hotmail.com

tai 

www.kela.fi/ajankohtaista henkilöasiakkaille tai 020 692205.

 

 

 

30.12.2021

Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen päätökset 29.12.2021 koronan takia tehdyistä rajoituksista eivät koske lääkinnällisen kuntoutuksen terapioita, joten ne jatkuvat entisellään. Myös etäterapiat ovat mahdollisia.

1.6.2020 Terapiat jatkuvat kuntoutuspäätöksien mukaisesti. Myös etäterapiat mahdollisia.

20.3.2020 klo 18.00 tulleen tiedotteen mukaan Kela suosittaa läsnäolokuntoutuksen keskeyttämistä ja kuntoutuksen toteuttamista etäkuntoutuksena, jos se on mahdollista. Koronavirusepidemian aikana palveluntuottajalla ei ole velvollisuutta järjestää kuntoutusta kasvokkain eikä asiakkaalla ole velvollisuutta osallistua kasvokkain tapahtuvaan kuntoutukseen. Palveluntuottajan ja asiakkaan on sovittava kuntoutuksen jatkamisesta yhdessä.
kela.fi/ajankohtaista/kuntoutus

 17.3.2020 Kelalta tulleen tiedotteen mukaan kaikki läsnäoloterapiat peruutaan 31.5.2020 asti. Etäkuntoutus on mahdollista ja sitä nyt selvitellään.

 16.3. klo 10.08

Koronaviruksesta huolimatta terapiat jatkuvat toistaiseksi ennallaan vastaanotolla. Jos olet itse ollut tai läheisesesi on ollut ulkomailla tällöin suositellaan 14 vrk karanteenia, jolloin ei myöskään voi tulla terapiaan. Seuraa THL:n ohjeistuksia. Jotkut päiväkodit ja koulut ovat kieltäneet vierailijat ja myös terapeuttien käynnit. Näissä tapauksissa olemme yhteydessä teihin ja mietimme yhdessä miten jatkaa terapiaa. Kela on ohjeistanut, että terapioissa voidaan pitää taukoa silloin, kun asiakas ei voi osallistua koronaviruksen aiheuttamien varotoimenpiteiden vuoksi kuntoutukseen. Terapiaa voidaan jatkaa koronan hellittyä mahdollisuuksien mukaan tiivimpään tahtiin. kela.fi/ajankohtaista/kuntoutus. Sairaana tai muuten puolikuntoisena terapiaan ei ole syytä tulla. Tiedot ja ohjeet päivittyvät jatkuvasti ja tarpeen vaatiessa olemme suoraan yhteydessä teihin.

Lyhyesti:

Terapiat jatkuvat vastaanotolla. Jos joku perheestäsi on ollut ulkomailla, ei voi tulla terapiaan 14 päivään. Jotkut päiväkodit ja koulut ovat kieltäneet terapiat niissä. Silloin soitamme teille ja sovimme mitä tehdään. Sairaana ei voi tulla terapiaan. Soita terapeutillesi, jos kysyttävää.
Lue THL:n ohjeet
kela.fi/ajankohtaista/kuntoutus

Jaa tämä sivu